Om Wiwa

Vi i Wiwa är den glittrande popduon från det mörkaste Småland, med Pernilla “Popprinsessan” Wallette och Micke “Melodiernas Mästare” Winton i spetsen. Som en nytillskott till vår hitfabrik, har vi även vår yngste son Malte som går i musikaliska fotspår på AMB i Tingsryd. 

Namnet Wiwa är en förkortning av våra efternamn, Winton-Wallette.

Vårt lantliga hem

Basen är ett lantligt hus utanför Växjö, där kossorna muar utanför fönstret och hönsen har trädgården som sin personliga lekplats. Och glöm inte vår älskade anka, Torsten “ångloket” Flink, , som traskar runt och sprider charm i våra grönskande trakter. 

När vi inte jonglerar med att undvika elaka skogstroll eller plöja igenom ett labyrintiskt snår av mygg, ägnar vi varje vakna ögonblick åt att skapa musikaliska verk.

TV-Inspelning

Om ni missade vår oförglömliga bröllopsdag i TV-serien “Böda Camping“, där vi sa “ja” till varandra med sand mellan tårna och glitter i håret – Oroa er inte! Det finns att avnjuta på TV9 och Discovery+. Varning: Risken för skrattattacker är hög!

Vår musikaliska resa är inte bara ljudspår utan även visuella äventyr. För varje låt skapar vi färgsprakande musikvideos som tar er med på en resa genom våra världar. Från det gripande till det galna – Wiwa är här för att röra om, skaka om och kanske till och med chocka er lite grann!

Vilka är vi?

Följ med oss på vår resa genom ljud och bild. Klicka runt på vår media-sida för att upptäcka alla våra eskapader. Och om ni är nyfikna på vilka vi är, klicka på Micke, Nilla eller vår musikaliska nykomling Malte. Wiwa tar er med på en underhållande resa genom musikens underbara värld!

 lite bakgrundshistoria

Historien om WIWA började egentligen redan 1994. Det var då som jag, Pernilla, för första gången stötte på Micke. Alltså inte genom en romantisk picknick i parken, utan genom ett formelt telefonsamtal. Vem kunde ana att detta telefonsamtal skulle vara startskottet för vår melodiska saga och framväxten av popgruppen WIWA? Vi visste inte ens att vi skulle bli ett par, än mindre att vi skulle bilda ett band tillsammans!

Under många år förblev vi bara bästa vänner, med musiken som vår enda trogna följeslagare. Jag satt vid pianot och trollband Micke med klassiska stycken, medan han visade upp sin talang genom att spela på fri hand – nästan allt jag kastade på honom. Men vägen till popbandet WIWA var inte spikrak, det krävde år av träning, svett och antagligen några trasiga pianotangenter på vägen.

Coverbandet Flashback

Det var först våren 2000 när vi gick med i bandet Flashback som vi började knåpa ihop vårt musikaliska mästerverk. Varje söndag, klockan 15.00, samlades vi i en källare som inte direkt doftade rosor. Det var äggkartonger på väggarna och vårt humör lika ostädat som källaren själv. Men trots alla utmaningar kämpade vi på som soldater på ett musikalisk slagfält och skapade vårt eget sound. Från coverlåtar till vår egen musikaliska skapelse – vi blev en tight familj, fast i musikens virvlande famn.

Kärlek

Och 2001? Jo, det året blev inte bara startskottet för vår kärlekshistoria utan också för vår musikaliska resa. Micke och Nilla slog sina påsar ihop, flyttade ut till det fridfulla landskapet utanför Växjö och började producera vår alldeles egna musik. Det var då WIWA började sin färd mot stjärnorna – eller åtminstone till närmsta nöjesfält!

Jonas Bergman Flashback
Jonas Bergman Keyboardist i Flashback
John Erson Flashback
John Erson på bas i Flashback
Nilla i Flashback
Nilla sjunger i Flashback
Micke i Flashback
Micke på trummor i Flashback