About Wiwa

Vi i Wiwa är en duo från mörkaste småland. Vi bor mitt ute på landet söder om Växjö. Här arbetar vi hela vår fritid med att spela in både egenproducerad musik och covers. I och med att coverbandet “Flashback” lades på hyllan så beslöt vi två oss för att gå vår egen väg.

Vi spelar också in musikvideos till våra låtar alldeles själva. Med vår musik hoppas vi kunna beröra och kanske rent av chockera ibland. Vårat mål är att hitta ut till “folket” och ha kul på vägen!

DRÖMMEN OM WIWA

Själva namnet är kort och gott en förenkling av Mickes och Pernillas efternamn. ”WI” från Winton och ”WA” från Wallette. Enkelt och koncist! Självklart så är låtarna skrivna så att varje lyssnare själv ska kunna ha sina egna tolkningar och bilder om vad de handlar om men idéerna måste ju ha kommit från något och det är detta vi vill berätta om.

WIWA föddes nog, utan att vi egentligen visste om det 1994 då jag för första gången kom i kontakt med Micke, då via telefon. Inte visste vi då att vi skulle bli ett par och inte att det skulle mynna ut i ett projekt som WIWA. Vi var och förblev kompisar i många år och musiken på den tiden bestod i att jag spelade klassiska stycken på pianot för Micke och han visade sin styrka vad gällde musik genom att spela på fri hand nästan allt vad jag gav i uppdrag till honom att spela. Men det skulle ta åtskilliga år innan WIWA bildades som en popduo. Först skulle vi få åtskilliga år på oss att träna, träna och åter träna tillsammans. Att spela ihop sig tar tid och det började vi att göra våren 2000 i bandet Flashback.Varje söndag kl 15.00 träffades vi i en unken källare med äggkartonger på väggarna och inte alltid på så gott humör men vi kämpade och tog det på största allvar. Vi spelade coverlåtar och blev ihopväxta till en liten familj. 

2001 blev Micke och Nilla ett par, flyttade ut i ett hus på landet utanför Växjö och började producera egen musik.