OM MICKE

Micke Winton i Popgrupppen Wiwa

Hej! Micke Winton här. Vad vill ni veta om mig då? Till vardags är jag trafiklärare sedan jag fick mitt diplom 2005. Jag gör mitt bästa för att lära mina elever konsten att navigera genom trafiken – det är ett yrke som aldrig tappar farten!

Innan jag hamnade bakom ratten och pedalerna, drev jag ett datorföretag under hela 10 år. Jag var som en datorkung i mina bästa år, men jag ville ha lite mer liv och rörelse i tillvaron.

Sedan, för att blanda upp det ännu mer, kastade jag mig in i lärarvärlden och vikarierade på låg- och mellanstadiet. Att vara en pedagogisk pirat på skolgårdarna var både utmanande och underhållande!

Nu, när vi svänger över till min musikaliska sida, är det som att kliva in i en helt annan värld. Tillsammans med min fru Nilla är jag hjärnan bakom musiken i Wiwa. Kanske ni känner igen mig från tv-serien Böda Camping? Eller från något annat underhållningsprogram? Men om vi backar i tiden då jag klassades som ungdom, så spenderade jag massor av tid bakom trummorna i olika band. Från hårdrock till blues, symfonirock till synthpop – jag har provat på det mesta!

Det hela började i Östersund där jag, redan i nian, trummade med bandet “D2O” tillsammans med med bland andra Erik Bernholm, Torbjörn Kärnhage och Hans Mattson. Senare under gymnasietiden var det bandet “Conflict” som gällde, med härliga namn som Johan Jäger och Örjan Huss.

Och när 1984 knackade på dörren med sin stora synthvåg, kunde jag inte låta bli att hoppa på tåget. Tillsammans med några goda vänner startade vi det episka synthbandet “Style of Life”. Bandmedlemmar här var Anders Wikholm (Moulin Noir), Magnus Wikholm (Maxwell Jackson), Christer Narup och Christer Jonsson. 

Vi var som en skara synthhjältar som erövrade världen med våra syntiga låtar. Och vet ni vad? Jag var den allra första i världen att rocka med digitala trummor – “d-drum” – ni hörde rätt!

Så där har ni det, en resa full av spänning, rytm och en hel del trummor på vägen! Micke ut!